Hopeavettä
 

 

HOPEAVESI  JA  SEN  KÄYTTÖ 

Hopeaveden on laboratoriokokeissa todettu tappavan 650 bakteeria, virusta, sientä ja hiivaa, sekä yksisoluisia alkueläimiä. Hopeavettä pidetään yhtenä tehokkaimmista luonnon "antibiooteista". Tehokkaampia lienee ainoastaan tuli (Tri Rima)

HOPEAVESI
Hopeanitraatti

1930-1940 luvulla (ja vielä 1970 luvulla) oli monet lääkehopeavalmisteet hopeanitraattipohjaisia. Hopeanitraattia valmistetaan liuottamalla puhdasta hopeaa typpihappoon.

Suomessa tunnetuin  hopeanitraatti  oli Laappis. Hopeanitraatista on tehty hopeavettä liuottamalla sitä tislattuun veteen.  Hopeanitraatti on laboratoriokemikaali, jonka käyttöä on rajoitettu ja jonka haittavaikutuksilla (argyria)TV ohjelmat ja sanomalehdet pelottelevat. Tämä on pilannut oikean kolloidisen hopean mainetta.

Kolloidinen hopeavesi

1970 luvulla oivalsi Dr. Bob Beck, että ihminen saa kaikki mineraalit kasveista kolloidisessa muodossa. Tämän jälkeen hän keksi tavan, miten sähköelektrolyyttisesti voidaan valmistaa kolloidista hopeavettä. Kolloidisessa muodossa olevat mineraalit eivät keräänny kehoon, vaan ylimääräinen poistuu rakon kautta, joten oikein valmistetulla hopeavedellä ei ole haittavaikutuksia. Meidän valmistama hopeavesi sisältää ainoastaan tislattua vettä ja puhdasta hopeaa. Mitään lisäaineita ei valmistuksessa käytetä. Hopeaa valmistamassamme hopeavedessä on +10 -15 mg/ vesilitra. Yhdessä ml:ssa hopeavettä on useita miljardeja hopeakolloideja eli hopeapartikkelit ovat todella pieniä. Kolloidinen hopeavesi on lähes mauton, eikä se  kirvele iholla.

Yhdysvalloissa  FDA (elintarvike ja lääkevirasto) antoi  v1993 luvan valmistaa ja pitää kolloidisia hopeatuotteita  kaupan. ..... Kirjeessä suositeltiin käyttämään valmistuksessa sähkökolloidista prosessia, jonka tiedetään olevan paras menetelmä. Yhdysvalloissa  kolloidista hopeavettä on myynnissä  kaikissa terveysruokakaupoissa.

 

HOPEAVEDEN OMINAISUUDET

Kolloidinen hopeavesi on ihmisille ja eläimille täysin myrkytön. Se ei aiheuta riippuvuutta eikä sillä ole mitään tunnettuja sivuvaikutuksia. Se ei myöskään haittaa lääkkeiden käyttöä. Hopeavesi tappaa mikrobeja ja suojelee sairastumiselta ja jos sairastut, niin hopeaveden käyttö tukee lääkehoitoa.

Hopeavettä voi käyttää ihon ja pintojen desinfiointiaineena, ja esimerkiksi veden säilytys aineena. Hopeavesi ei pilaannu, se desinfioi työvälineet ja itse itsensä.

Terveyskaupoissa myynnissä olevat turvalliset sähköelektrolyyttisesti valmistetut hopeavedet ovat vahvuudeltaan 3 - 30 ppm. Meidän valmistaman hopeaveden vahvuus on + 10 - 15 ppm.  Pohjois-Amerikassa on hopeaveden käyttäjiä n. 10 miljoonaa ja maailmanlaajuisesti lähes 100 miljoonaa henkilöä. Hopeaveden pien valmistajia on maailmalla tuhansia. Hopea on alkuaine ja sitä ei voi patentoida. Siksi se on arvoton "suur" lääketeollisuudelle. Siksi lääketeollisuus ei ole kiinnostunut siitä. Kolloidinen hopea on hyvä yleisdesinfiointiaine kotitaloudessa ja se lienee paras suoja-aine pelättyjä bioaseita vastaan.

 

HOPEAVEDEN KÄYTTÖ

-        Desinfiointiaineena: Koska hopeavesi tappaa bakteereja, viruksia, sieniä, hiivoja ja alkueläimiä, voi sitä käyttää yleisdesinfiointiaineena sumuttamalla sillä pintoja, esineitä asusteita, käsiä, kasvoja kainaloita, varpaita ym.  ruumiinosia. Hopeavettä käytettäessä ei tarvitse pelätä jos ainetta menee silmiin. Se ei kirvele. Saksalaisissa synnytyssairaaloissa hopeavettä (hopeanitraatti eli laapis) on tiputettu vasta syntyneiden vauvojen silmiin estämään silmätulehdusta. Hopeavesi estää bakteereista johtuvat hajut. Hopeavedellä voi torjua pahanhajuista hengitystä, kainalo- ja jalkahien hajua, käyttämällä hopeavettä desinfioivana suuvetenä ja suihkuttamalla sitä kainalodeodoranttien tapaan.  Hopeavedellä voi estää jalkahien hajun sumuttamalla sitä kenkiin, sukkiin ja varpaisiin.

-        Hopeavedellä voi desinfioida iholta naarmut, hankaumat, ihottumat, auringon polttamat, jalkasienen, aknen, silsan jne. Pitää muistaa, että hopeavesi  tappaa bakteereja, viruksia, hiivoja, sieniä ja alkueläimiä, mutta ei paranna. Kun nämä kiusankappaleet lamautuu ja kuolee, niin yleensä luonto parantaa. Hoidettavan paikan desinfiointi on helppo tehdä sumupullolla, hopeavedellä kostutetulla vanutupolla tai pesulapulla. Siteet ja kääreet voi kostuttaa myös hopeavedellä. Apteekista voi ostaa haavalaastaria, jonka haavatyyny on kostutettu hopeageelillä.

-        Veden säilytys: Veneilijät ja karavaanarit on vuosikymmeniä käyttäneet vesitankeissa hopeavettä veden säilytykseen. Hopeavettä lisätään 0,5 – 1 dl 100:n vesilitraan. Hopeaionit estävät vesisäiliöissä ja putkissa mikrobien kasvun ja vesi säilyy käyttökelpoisena useita kuukausia. Samaan käyttöön on myynnissä hopeapulveria ja hopeaverkkokasetteja, joiden luvataan pitävän juomaveden juomakelpoisena jopa vuoden. Samaan tapaan voi lisätä hopeavettä kylpytynnyriin, poreammeeseen ja ilman kostuttajaan. Lisäys estää pitkään mikrobi ongelmat.

-        Kasvien hoitoaineena kerrotaan hopeaveden estävän mikrobien kasvua ja siksi sitä käytetään yhdysvalloissa kukkapuutarhoilla kasvien hoitoon. Kun säilytysveteen lisätään tilkka hopeavettä, kerrotaan leikkokukkien kauppakestävyyden lisääntyvän monella päivällä.

-        Eläimien ihovaurioiden hoidossa käytetään hopeavettä monella tavalla. Naarmujen ja hyttysten purentakohteiden desinfiointi hopeavedellä ja suojasiteiden kostuttaminen, jotta mikrobit ei pääse aiheuttamaan kiusaa. Myös lemmikkien kuivikkeet voi sumuttaa hopeavedellä. Se estää bakteerien toiminnan ja hajut.

-        Sisäilman pitäminen puhtaana mikrobeista on mahdollista jos talossa on koneellinen ilmanvaihto. Se voidaan tehdä sumuttamalla ilmasuodattimet niiden puhdistuksen yhteydessä hopeavedellä. Tämä käsittely pitää ilman pidempään mikrobeista vapaana.

-        Kodin keittiön, pesutilojen ja säilytystilojen seinäpintojen desinfioinnissa sumutus on helpoin käyttötapa. Ulkoilukenkien ja varusteiden huollon yhteydessä olisi käytännöllistä sumuttaa niiden sisäpinnat hopeavedellä. Se estäisi hiivojen ja sienien kasvua, kun varusteet käytössä kostuu.  PC:n näppiksen, ovenkahvojen, auton ratin ja monien käyttöesineiden desinfiointi voi olla esimerkiksi flunssakauden aikana paikallaan, jotta mikrobit ei leviä henkilöltä toiselle. Esimerkiksi kausiflunssaan ei ole mitään toimivaa rokotetta, koska rokotteet vaikuttaa vain muutamaan virukseen ja flunssa viruksia on yli 200. Hopeavedellä on todennäköisesti vaikutusta kaikkiin näihin viruksiin. Mm. Hongkongin metroasemalla desinfioidaan sumuttamalla  liukuportaiden kaiteet ja junien tolpat hopeavesivalmisteella aina ennen flunssakauden alkua. Näin yritetään estää sairauden leviäminen matkustajalta toiselle. Kiinan Wuhanissa käytetään hopeavettä v 2020 Koronaviruksen hävittämiseksi sairaaloissa niistä tiloista, missä on hoidettu Koronaviruspotilaita. https://thesilveredge.com/chinese-using-silver-fogger-machine-to-beat-coronavirus/

-       Hopeavettä voidaan käyttää myös talonrakennuksessa homeiden ja sienitautien torjuntaan. Märkätilojen puukalusteet voi käsitellä hopeavedellä mikrobeja vastaa. Yhdysvalloissa on hopeavedellä käsiteltyä puutavaraa saatavana. Jotkut rakentajat käyttävät hopeavettä vesiohenteisten maalien ja tapettiliisterin lisäaineena. Tämän uskotaan estävän vuosia mikrobien kasvua ja pitävän osaltaan sisäilmaa puhtaampana.  

    Hopeavesi on hyvin monipuolinen suoja-aine. Pienessä taloudessa riittää pikkupullo yleisdesiksi, mutta usein olisi tarpeellista sumuttaa hopeavedellä jalkineita, märkätilojen kalusteita, lemmikkien kuivikkeita tai varastoon vietäviä tavaroita, jotta niihin ei kosteuden seurauksena bakteeritoiminnasta kehittyisi hajuja. Tällaiseen laajempaan käyttöön on taloudellisempaa ostaa hopeavettä isommissa pakkauksissa. Taloremontin yhteydessä tai uutta taloa rakentaessa voisi viimeistelyvaiheessa hopeavesikäsittelyllä varmistaa että talossa ei ole terveyshaittoja. Hopeavedellä käsitellyt materiaalit pysyvät pitkään antibakteerisina.

-   Terveysalan toimittaja Steve Barwick myy pieniä kotikäyttöön tarkoitettuja hopeavesigeneraattoreita. Hänen www.sivuiltaan löytyy yli sata tutkimusraporttia sekä noin 500 artikkelin kokoelma hopeavedestä. Se kannattaa katsoa:
https://thesilveredge.com/articles/
    SEKÄ   Lähdeluettelo